Vanlige spørsmål om elbil – Budget car rental

Charging a Tesla

Hvor lang tid tar det å lade en elbil?

Ladetider avhenger både av batteriets kapasitet og strømkilden. Likestrømslading er raskest, men er ikke mulig for alle biler eller ladestasjoner. Lading med vekselstrøm er vanligere. Avhengig av ladestrømmen kan for eksempel lading av en Renault ZOE ta mellom 2,5 timer (22 kW) og 4,5 timer (11 kW).

Hva er forskjellen i ladetid fra et bolighus, mellom en standardlader og en superlader?

Lading hjemme over en trepunktsplugg er den langsomste metoden for lading av elbil og kan ta opptil 24 timer.

Bruk av en 7 kW hjemmeladeenhet i veggboks vil gjøre det mulig å lade bilen fullt opp over natten.

Ved å bruke en hurtiglader på en offentlig ladestasjon som tilbyr hastigheter på mellom 50 kW og 350 kW, kan en elbil av type Vauxhall Corsa lades opp til 80 % på bare 30 minutter (Kilde: AA).

Hvor langt kan jeg komme med en elbil?

Rekkevidden for en elbil avhenger av flere faktorer inkludert kjørestil, bruk av oppvarming/luftkondisjonering, topografi og værforhold. Alle elbiler i Budgets bilpark kan imidlertid med letthet dekke 250 til 300 kilometer.

Kan jeg lade elbilen min hjemme?

Med mindre du har en hjemmeladestasjon, er det i prinsippet mulig å lade elbilen via en standard stikkontakt i hjemmet, men dette er ikke å anbefale. I tillegg til at forbindelsen er treg, kan lengre tids lading via en stikkontakt i hjemmet føre til overoppheting.

Hva skjer hvis jeg får motorstopp eller kjører batteriet tomt mens jeg leier en Budget-elbil?

Hvis du får motorstopp mens du leier elbil hos Budget. kan du kontakte vår nødtelefon som vanlig. Vår utvidede havarihjelp-service spesialiserer seg på å bistå med elbiler. Hvis det blir nødvendig å bytte bil på grunn av motorstopp, vil du få en erstatningsbil.

Kan jeg lade elbilen min på en hvilken som helst offentlig ladestasjon?

For å bruke offentlige ladestasjoner vil du vanligvis trenge å laste ned en app eller ha et betalingskort for ladestasjonsleverandøren for å kunne betale. Dessverre lar det seg ikke per i dag gjøre å bruke et betalingskort for en bestemt leverandør på alle ladepunkter. Du vil også måtte sjekke at en ladestasjon tilbyr den rette tilkoblingstypen for bilen din.

Vårt tips for å gjøre lading enkelt:
Før du leier laster du ned en ruteplanleggingsapp som gir deg ladestasjonskart for reisen og reisemålet.

Elbilladekartappen Chargemap dekker de fleste europeiske ladenettverkene og har et kart med over 500 000 ladepunkter. Appen inkluderer en ruteplanlegger og filtrerer for sted og tjenester for å finne de ladestasjonene som best passer for din elbil. Med et Chargemap-pass kan bilførere lade opp på mer enn 300 000 kompatible ladepunkter i Europa.

Med andre apper så som Enel X Italias JuicePass kan du se ladestasjonskart, stasjonstype, tilgangsplan, kostnader, og du kan reservere et tilkoblingspunkt. Finn ut av ladepunktleverandøren med det tetteste ladenettverket i det området du kommer til å reise gjennom.

Electromaps-appen i Spania hjelper bilførere med å lokalisere ladepunkter, aktivere ladeøkter og gjennomføre betalinger via det kontaktfrie universelle betalingsalternativet Electropass.

Ikke glem at enkelte steder – som motorveiservice, hoteller og supermarkeder – tilbyr gratis ladepunkter.

Hvor lang tid tar det å registrere seg hos en leverandør av ladestasjonsnettverk?

De fleste leverandører av ladepunkter for elbiler har en app som kan lastes ned gratis. Så snart du har registrert deg i appen og lagt inn dine betalingskortopplysninger, vil du bli ledet direkte til den nærmeste ladestasjonen. Betalingsprosessen vil deretter finne sted direkte via appen. Enkelte leverandører av elbilladepunkter tilbyr et belastningskort som i løpet av noen dager vil komme frem til deg så snart du har registrert deg.

Hva er forskjellen mellom å kjøre en elbil og kjøre en bensin- eller dieselbil?

Det er enkelte aspekter du må være klar over når du kjører elbil etter å ha byttet fra bensin- eller dieselbil og som kanskje vil overraske deg, men som du raskt vil venne deg til.

Så snart du slipper foten av bremsepedalen, vil bilen begynne å rulle.

Når du parkerer bilen, pass på at start/stopp-knappen er blitt trykket inn. Dette er den eneste måten håndbrekket automatisk kan aktiveres.

Batteriet er ofte installert på undersiden av bilen. Vær derfor omhyggelig med å unngå skade på undersiden av bilen.

Vær særlig oppmerksom på omgivelsene når du kjører. Elbiler er stillere enn bensin- og dieselmotorer og er vanskeligere å høre for andre veibrukere, fotgjengere, syklister og hesteryttere.

Hvordan håndterer jeg ladekabler på en hjemmeladeenhet?

Hvis du kjøper en enhet for hjemmelading, vil du måtte bestemme deg for om du skal gå for fastmonterte kabler som er festet til enheten eller avtakbare kabler som kan lagres eller tas med. Hvis du velger en enhet med integrert kabel, vil du måtte rulle den opp hver gang du har brukt den. Avtakbare kabler kan gjøre at enheten ser mer velstelt ut og de kan oppbevares separat.

Hva er rekkefølgen for å lade elbilen?

 • Start med å skru av bilen
 • Deretter stikker du pluggen inn i ladeenheten
 • Lås bilen – dette vil ikke hindre lading, men det vil holde kabelen på plass
 • Først kobler du ladekabelen til bilen
 • Et jevnt blått lys betyr at bilen lades
 • Når bilen er ferdig med å lade, kobler du kabelen fra ladeenheten og fjerner kabelen fra bilen.

Kan jeg lade elbilen når det regner?

Ja, det er trygt å lade bilen din i regnvær da ladesystemene er bygget for å tåle vann. Elektriske kabler og billadere er vannbestandige.

Vil vær og temperatur påvirke ladehastighet?

Værforhold kan påvirke ladehastigheten. I kaldere vær kan det være at batteriet må varmes opp før det er i stand til å lade med optimal hastighet.

Kan mine elbilkabler bli stjålet under lading?

Å lade elbilen på et offentlig ladepunkt skulle ikke utgjøre noen risiko. Hjemme bør kabelen låses fast i bilens ladekontakt for å gjøre den vanskeligere å fjerne.

Kan noen stjele strømmen min ved å lade bilen sin mens jeg er borte?

Alle hjemmeladeenheter for elbiler har sikkerhetsfunksjoner for å hindre at noen stjeler strømmen for å lade sin egen bil. Dette inkluderer muligheten til å tidsinnstille når ladingen skal finne sted – tyven ville måtte vite hvilke tidspunkter den er innstilt å gå av og på – og elektronisk låsing for ekstra sinnsro.

På hvilket batterinivå er det best å lade bilen?

Elbilbatterier lader på optimal hastighet i ladeområdet mellom 20 og 80 %. Dette er koblet til bilens innebygde beskyttelse av batteriet. Ladehastigheten saktner når bilen når 80 % lading eller faller under 20 %.

Bestill en bil eller varebil

 1. Hente

  Norge

 2. Levere

 3. Søk

  • Hvis du er under 30 eller, trenger vi din fødselsdato for å kunne vise deg det best egnete utvalget av kjøretøy. ?
  • DRIVER’S DATE OF BIRTH: