Bilutleie Haugesund Lufthavn, Karmøy

Haugesund har ekspressbåtrute til Bergen og Stavanger og bussforbindelse til Stavanger, Bergen, Bø i Telemark og Oslo. Fra flyplassen tar det snaue 20 minutter til sentrum, og Budget Bilutleie Haugesund Lufthavn har leiebiler til lav pris.

 

Haugesund Lufthavn, Karmøy

Stasjonsinformasjon

Haugesund Lufthavn
Haugesund
4262

Tlf.: +47 52840223

Åpningstider

søndag:
15:00 - 21:00
mandag:
08:30 - 21:00
tirsdag:
08:30 - 21:00
onsdag:
08:30 - 21:00
torsdag:
08:30 - 21:00
fredag:
08:30 - 21:00
lørdag:
Stengt

Nærliggende stasjoner

Finn stasjonen


Utforsk Haugesund med Budget Bilutleie


Kan du tenke på Haugesund uten at tankene nærmest av seg selv løper videre til sjøluft og kystliv? Havet har alltid vært en viktig næringsvei her med fiske og sjøfart. Også oljen har gjort seg gjeldende, og den største bedriften i området er Aibel AS, som produserer og holder ved like olje- og gassplattformer. Høyskolen har sikkerhetsopplæring og utdanner også sykepleiere og ingeniører.

I tillegg til enkel transport gir billeie deg anledning til å se deg om i området. Kjører du nordover, kommer du snart til Haraldshaugen, som ble bygd i 1872 til minne om at Harald Hårfagre samlet Norge i 872. Det antas at han også ble gravlagt her, og Haraldshaugen er kommunens tusenårssted.

Reis sørover
Sikter du sørover, kan du få med deg de fem dårlige jomfruene på Nordheim, fem bautasteiner som etter sagnet står og venter på at Olav den hellige skal komme tilbake igjen. Jomfruene ser mot Avaldsnes, som var stedet der Harald Hårfagre slo seg ned etter slaget i Hafrsfjord. Den flotte Olavskirken ble påbegynt i 1250 og minner om at Avaldsnes i flere hundre år var et viktig maktsentrum. En stor bautastein lener seg inn mot kirken, og det sies at den dagen steinen berører kirkeveggen, vil jorden gå under.

Ved å leie bil kan du få med deg mye av det Haugesund og omlandet har å by på. Husk å skru ned ruten av og til og nyte sjøluften.