Leiebil Stokmarknes Lufthavn, Skagen

Stokmarknes er administrasjonssenter i Hadsel kommune, har cirka 3200 innbyggere og fikk bystatus i 2000. Stedet er kanskje særlig kjent for sin historie knyttet til Hurtigruten, men du kan også fly hit, til Stokmarknes Lufthavn Skagen på Langøya. Fra flyplassen går det direkteruter til Andenes, Bodø, Svolvær og Tromsø. Når du har ordnet leiebil hos Budget Bilutleie, er det bare en kort biltur over broen sørover til sentrum.

 

Stokmarknes Lufthavn, Skagen

Stasjonsinformasjon

Stokmarknes Skagen Lufthavn
Stokmarknes
8450

Tlf.: +47 76113710

Åpningstider

søndag:
11:30 - 21:00
mandag:
07:00 - 21:00
tirsdag:
07:00 - 21:00
onsdag:
07:00 - 21:00
torsdag:
07:00 - 21:00
fredag:
07:00 - 21:00
lørdag:
Stengt

Finn stasjonen


Utforsk Stokmarknes med Budget Bilutleie


Fiskeoppdrett og -foredling er de viktigste næringene i kommunen, og i tillegg er her trevare- og fiskefôrfabrikk og mekaniske verksteder. Lokalavisen heter Vesteraalens Avis. Hurtigruten er svært viktig og har sterk forankring i Stokmarknes siden den ble etablert her av Richard With i 1893. Ved hurtigrutekaia ligger Hurtigrutemuseet med blant annet båtmodeller, historiske videoer og utstillinger. Hurtigruten M/S Finnmarken ligger på land samme sted og er åpen for besøkende.

Enten du er her i forretninger eller på ferie, er det praktisk å leie bil, og det gjør du hos Budget Bilutleie. I Vesterålen er selve naturen en vesentlig del av opplevelsen, og med billeie kan du dra dit du vil. Før du legger ut på langtur bør du imidlertid få med deg kunstverket Dager og netter, som er laget av den tyrkiske kunstneren Sarkis. Han har latt seg inspirere av barns tegninger av hus. De to steinhusene står og speiler seg i fjorden på Børøya litt nord for Stokmarknes sentrum. Stokmarknes har også en fargerik transformatorkiosk dekorert av kunstneren Myriam Borst. Kiosken er en av seks fra prosjektet Trafo-kunst i Vesterålen.